Promendastråk med människor längs med Klarälven

Säkra möten i Karlstad

Vi berörs alla av den pågående pandemin. På många håll i samhället görs anpassningar för att minska risken för spridning av covid-19. Vi vill att du ska känna dig trygg att välja mötesstaden Karlstad för din konferens eller sammankomst. Karlstad Convention Bureau arbetar tillsammans med hotell och mötesanläggningar i Karlstad för att följa utvecklingen och möta aktuella rekommendationer och restriktioner. Vi ger dig rätt förutsättningar för att du ska kunna hålla ett lyckat och säkert möte i Karlstad.

Karlstad – En trygg mötesstad

Oavsett hur många som du planerar att samla på ditt möte så är de allmänna rekommendationerna att alla ska se till att hålla avstånd, minska trängsel och möjliggöra bra hygien. Här kan du läsa mer i branschorganisationen Visitas rekommendationer för trygg konferens.

I Karlstad har vi satt fokus på säkerhet och god hygien, och vi har gjort flera anpassningar för att skapa en trygg mötesmiljö. Mötesanläggningarna har bland annat satt ut avståndsmarkeringar, ordnat större utrymmen för att undvika trängsel i pauser, glesat ut möbleringen, anpassat städrutiner och ställt ut handsprit i lokalerna. Hotellen i Karlstad har gjort anpassningar för att minska risken för smittspridning bland gäster, till exempel anpassningar för in- och utcheckning, frukostservering, matsal och städrutiner. Flera av hotellen följer Visitas guide Safe to Visit som ger rekommendationer för trygga vistelser på boenden och restauranger. Här kan du läsa mer i Visitas guide Safe to Visit.

Karlstad – en promenadvänlig stad

Under din vistelse i Karlstad har du hotellen och mötesanläggningar inom tolv minuters gångavstånd i stadskärnan. Kollektivtrafiken i Karlstad fungerar som vanligt men vi ska gemensamt se till att undvika trängsel. Därför är det så bra att du når allt du behöver till fots eller på cykel i centrala Karlstad.

Resa till och inom Sverige

Det är bra att du håller dig uppdaterad om vad som gäller för resande till och inom Sverige. Här kan du läsa samlad information från Krisinformation.se som har samlat information om resande.

Safe to Visit

För hotellen, mötesanläggningarna och restaurangerna i Karlstad är det självklart att värna om gästernas säkerhet och hälsa. Alla tar gemensamt ansvar för att skapa trygga arbets- och mötesplatser för både personal och gäster. Varje verksamhet gör en egen bedömning och gör de anpassningar som de anser vara nödvändiga för att förhindra smittspridning. Många väljer att gå längre än Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer för att ge gästerna en säker vistelse.

Besöksnäringens branschorganisation Visita har utformat rekommendationer speciellt för konferensanläggningar. Läs om kampanjen Safe to Visit här. Riktlinjerna baseras på Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer:

Anpassningar för trygga möten i Karlstad

Karlstad CCC är CovidClean certifierade

Karlstad CCC blev den 16 mars 2021 en av Sveriges första CovidClean-certifierade konferensanläggningar. CovidClean är en helt ny internationell standard för att kvalitetskontrollera och säkerställa rutiner, utrustning och åtgärder för att minska smittspridning av Covid-19. Certifiering kan ske på tre säkerhetsnivåer och Karlstad CCC är certifierat enligt Safehotels högsta nivå. Läs mer om Karlstads CCC och deras CovidClean certifiering här.

Karlstad CCC har möjlighet att erbjuda helt avskilda möten för din grupp. KCCC erbjuder miljöer, rutiner och policy som tydligt anpassats till den rådande situationen. Du kan även välja att dela upp gruppen i flera olika mötesrum och möblera med rekommenderat avstånd. På KCCC finns lokaler på totalt 3 300 kvm mötesyta uppdelat på fyra våningar med stora luftiga ytor och 19 mötesrum i varierad storlek. Utöver att KCCC erbjuder avståndsanpassade mötesmöjligheter så finns personalen tillgänglig för att ge råd kring den teknik du behöver för att stödja alla typer av digitala möten med interaktiva möjligheter.

KCCC ordnar bordsservering, anpassad logistik för att undvika trängsel, har utökade städrutiner, tillgång till handsprit och noga hygienrutiner för all personal. Här kan du läsa mer om anpassningar för trygga möten på KCCC.

Trygga möten på Nöjesfabriken

Nöjesfabriken Streaming Studio är skapad i samarbete med OPTV. De flyttar ditt möte eller event ut i digitalt format. Med modern teknik kan de skräddarsy studion utifrån dina önskemål och streamar din konferens, din presentation eller kanske årsstämman. Du livesänder ditt möte på den plattform som passar er bäst, deltagarna följer sändningen via länk på Youtube, Facebook, Teams eller kanske via din egna webbsida. Mötesedeltagarna kan också interagera med varandra i mötet genom chatt- och videofunktion som exempelvis Skype. Här kan du läsa mer om anpassningar för trygga möten på Nöjesfabriken.

Trygga möten på Värmlands Museum

Värmlands museum har gjort anpassningar för att göra det enklare att hålla avstånd och ser till att reglera antalet besökare som vistas i lokalerna. Skyltning och markeringar påminner besökare att visa hänsyn och hålla minst två meters avstånd. Museet har stora och luftiga lokaler där det är lätt att undvika trängsel. Värmlands museum har bland annat ökat städfrekvensen, glesat ur möbleringen i restaurang Matbruket, gått över till fullständig bordsservering samt anpassat logistik för att undvika att olika grupper möts under fikapauser och liknande. Här kan du läsa mer om anpassningar för trygga möten på Värmlands museum.

Trygga möten på Elite Stadshotellet Karlstad

På Elite Stadshotellet är hygien högsta prioritet och flera anpassningar har gjorts för att skapa en trygg miljö för både konferensgäster, hotellgäster och personal. Elite Stadshotellet har bland annat generösa avbokningsvillkor, anpassad möblering, noggranna städrutiner, modern utrustning för att hålla digitala möten, servering à la carte, handsprit utplacerat i lokalerna och möjlighet att anpassa exklusiva lokaler för fika och måltider för separata sällskap. Här kan du läsa mer om anpassningar för trygga möten på Elite Stadshotellet. 

Trygga möten på Scandic Karlstad

Scandics hotell i Karlstad har genomfört flera anpassningar för att mötesdeltagare ska känna sig säkra och trygga. Scandic har bland annat anpassningar i logistik för att undvika trängsel, utglesad möblering, utökade städrutiner, tillgång till handsprit, avståndsmarkeringar och bordsservering. Här kan du läsa mer om anpassningar för trygga möten på Scandic i Karlstad.

Nej