Varför arrangera i Karlstad?

Karlstad har genom åren varit platsen för många stora arrangemang såsom tv-inspelningar, konserter och idrottsarrangemang, vilket tillsammans med stora återkommande arrangemang som till exempel rally-VM och IF Götas friidrottsgala gett staden en bred erfarenhet av att ta emot och arrangera.

Varmt sinne och stark vilja
Vi är bra på att med vårt varma sinnelag ta emot människor, samarbeta, samt praktiskt arbeta med både stora och små arrangemang. Det finns en stark vilja att vara en riktigt bra evenemangsstad, både hos kommunal ledning, lokala myndigheter samt övriga aktörer, något som vi hoppas ska göra ett besök i Karlstad både trevligt och enkelt.

Brett urval anläggningar och spelplatser
Urvalet av anläggningar och spelplatser är stort här i Karlstad, utomhus eller inomhus, stort eller litet arrangemang – vi har en plats som passar för dig. Anläggningarna är moderna och bemannas med kompetent och engagerad personal. Läget mitt emellan Stockholm, Göteborg och Oslo - och tack vare bra kommunikationer med såväl buss, tåg och flyg - gör det lätt för både besökare och deltagare att ta sig hit.

Stor hotellkapacitet
Här finns en stor hotellkapacitet vilket är en fördel när man tar emot stora produktioner och dessutom många leverantörer för all den utrustning som en arrangör kan behöva. De olika spelplatserna ligger i eller i närheten av Karlstads centrum vilket gör det lätt att förflytta sig.

Satsningar på ett hållbart samhälle
Karlstad har en hög ambition i fråga om miljö och ett hållbart samhälle. Det görs stora satsningar på kollektivtrafik och biobränslen och vi blev Fairtrade City 2008. Det faktum att spelplatserna ligger i, eller i närheten av centrum med buss-, järnvägsstation och hotell gör att de lokala transporterna minimeras.