Appar för mobiltelefoner

Praktiska appar för ditt besök i Karlstad

Här tipsar vi om några praktiska appar som du kan använda på din mobila enhet, smartphone som surfplatta, under din vistelse i Karlstad. Apparna finns både för Android (exempelvis HTC och Samsung) och för iOS (iPhone och iPad).

Karlstadkarta på webben

Den senaste versionen av Karlstadkarta är webb-baserad. Du kommer åt den i webbläsaren i mobilen eller på datorn. Den tidigare appen Karlstadkarta har utgått och istället ersatts av en responsiv webbkarta med samma funktioner. Du kan hitta till olika ställen i kommunen var du än befinner dig. Få reda på var exempelvis närmaste bibliotek, teater, kulturhistoriska byggnad, motionsspår eller badplats finns.

Här hittar du den senaste versionen av Karlstadkarta.

Appen Karlstadsbuss

Gör dina bussresor med Karlstadsbuss enklare genom att ladda ner denna app. Med den kan du hitta närmaste hållplats, se aktuella avgångstider, planera resan mellan två hållplatser, läsa tidtabeller, titta på kartor och beställa sms-biljetter.
 
Ladda ner appen Karlstadsbuss för iPhone och iPad via iTunes. 
 
Ladda ner appen för Karlstadsbuss för Android via Google Play.

Appen Båtbussguide

Denna app är din ljudguide på båtbussarna som trafikerar Klarälven och även delar av Vänerns skärgård mellan 1 juni - 31 augusti. Lyssna på berättelser om de platser som passeras samtidigt som kartan
visar exakt var du befinner dig. Båtresan blir både avkopplande och intressant. 

Det finns över 50 platser i guiden som båtbussarna passerar. Båtbussguiden finns på svenska, engelska, tyska och spanska.

Ladda ner appen Båtbussguide för iPhone och iPad via iTunes. 
 
Ladda ner appen Båtbussguide för Android via Google Play.

Appen Karlstadsguide

Denna app är en ljudguide i din telefon som berättar om intressanta platser i centrala Karlstad. Du promenerar mellan platserna och får information hur du skall gå hela tiden. Men är du osäker visas en karta i telefonen. Allt styrs automatiskt och du kan bara gå runt och lyssna. Stadsvandringen startar på Stora Torget mitt i Karlstad.
 
Ladda ner appen Karlstadsguide för iPhone och iPad via iTunes.
 
Ladda ner appen Karlstadsguide för Android via Google Play.