Upptäck Värmland

I Värmland finns det många intressanta utflyktsmål. Här kan du hitta flera olika tips som du kan besöka för att upptäcka och ta del av Värmland och allt som erbjuds.

Utflyktsmål i Fryksdalen

Tack vare Selma Lagerlöf har Fryksdalen och alla dess utflyktsmål blivit världsberömt. Där kan du till exempel besöka Minnesgården i Mårbacka där Selma en gång bott och levde eller upptäcka Värmlands största lada som idag är ombyggt till en teater.

Fryksdalen erbjuder också många natursköna och underbara utflyktsmål där du kan koppla av och njuta. Här finner du ett av nordens största spahotell eller varför inte njuta av den milsvida utsikten på Tossebergsklätten?

Utflyktsmål i Klarälvdalen

Klarälvdalen är ett utmärkt utflyktsmål för de historieintresserade och naturmänniskorna. Där kan du bland annat besöka Monica Zetterlundsmuseet i Hagfors och i Ransby besöka Utmarksmuseet och se den fantastiska Pilgrimstapeten.

Utflyktsmål i Västra Värmland

I västra Värmland finns det många intressanta utflyktsmål med konst och historia. Du kan till exempel besöka fredsriket Morokulien och det 18 meter höga fredsmonumentet eller upptäcka Klässbols Linneväveri och deras konstverk.

Utflyktsmål i Östra Värmland

I östra Värmland erbjuder både Filipstad, Kristinehamn och Karlskoga på flera utflyktsmål. Där kan du ta del av Alfred Nobels och Nils Ferlins historia på var sitt museum eller utmana dig själv på äventyrshuset Boda Borg.

Nej