Sommarfavoriter i Karlstad

Här är några sommarfavoriter i Karlstad som du inte vill missa. Gå på konstrunda, fika i natursköna parker, hoppa på en båtbuss eller ta en löptur med Vänerutsikt - här finns något för alla. Varmt välkommen till Karlstad.

Alsters herrgård

Alsters herrgård som är diktaren Gustaf Frödings minnesgård ligger i en vacker naturmiljö. Här finns utställningar, ett herrgårdscafé som serverar lunch och hembakat, herrgårds- och hantverksbutik med mera.
Alsters Herrgård.

Brigadmuseum

Följ med på en interaktiv resa i militärhistorien som startar vid slutet av andra världskriget och avslutas i början av 1990-talet. Genom en värnpliktig soldats ögon får du uppleva hur det kalla kriget påverkade det svenska försvaret och hur samhällsutvecklingen påverkade militären.
Brigadmuseum.

Båtbussarna

Åk båtbuss på Klarälven i Karlstad, slussa i stan och njut av den vackra skärgården kring Lövnäs på Hammarö. Packa fikakorgen och hoppa av till exempel vid Mariebergsskogen, Jäverön eller Västra Långholmen.
Båtbussarna i Karlstad.

Mariebergsskogen

I Mariebergsskogen nära centrum kan du träffa djuren i Lillskogen, utforska den unika lekträdgården, följa med på en åktur med Conrad Höök-tåget, spela minigolf eller hänga med på trollvandring i skogen. Du kan också bekanta dig med djur och växter på Naturum, prova en av de berömda glassarna på Terassen eller varför inte mumsa på nygräddade våfflor i Spikgården.
Mariebergsskogen.

Sandgrund Lars Lerin

På 1960-talet räknades Sandgrund som en av Sveriges största dansrestauranger. Nu har Lars Lerin, en av nordens främsta akvarellmålare, sin konsthall i lokalerna. I stora ljusa lokaler med panoramafönster åt Klarälven, hänger motiv från hans många resor. Magnifika målningar med ett fascinerande ljusflöde och studier från djurriket.
Sandgrund Lars Lerin.

Skutberget

Med ett underbart läge vid Vänerns strand ligger Skutberget med klippor, bad och vacker natur. Förutom att sola och bada finns det en motionsanläggning med många aktiviteter. Här finns flera motionsspår, ett mountainbikespår, freesbe-golf, gym, bastu och bad i utomhuspool.
Skutberget.

Sundstabadet

Sundstabadet är en anläggning med något för alla: i upplevelsebadet kan du ha kill-i-magen-kul oavsett ålder. Vill du träna finns tre bassänger och ett modernt gym. Den toppklassiga relaxavdelningen är en rogivande oas med hamamrum, upplevelseduschar, bubbelpooler och aufgussbastu.
Sundstabadet.

Värmlands Museum

Bli guidad i Värmlands historia genom en interaktiv utställning med modeller, bilder, ljud och ljus. Här kan du även vältra dig i nostalgi, retro-trender och ljuva minnen i utställnigen Retromania. Eller varför inte ta en titt på custombyggda bliar och motorcyklar på fotoutställningen Custom Art?
Värmlands Museum.

Wermland Opera

Wermland Opera förser publiken med ett brett urval av opera, musikaler och konserter av hög konstnärlig kvalitet. I sommar kan du återigen se L'Orfeo, förra vårens succéföreställning, eller uppleva Vivaldis fyra årstider och spelmusikskonsert med kända toner från Final Fantasy, The Legend of Zelda och Super Mario.
Wermland Opera.

Nej