Smultronställen i Karlstad - hitta dina favoritplatser

Det finns platser - och så finns det platser. Där kan du hämta ny energi och finna ett inre lugn av att bara vara. Skvalpande vatten sägs ha en lugnande effekt och likaså grönska. I Karlstad finns det ofta ett stenkast bort. Ibland kan det också vara värt en tur för att hitta just ditt smultronställe. Innan du börjar leta - prova de här platserna.

Mariebergsskogens strandängar

I Mariebergsskogen kommer du nära till naturen och kan uppleva ett rikt fågelliv från både gömställen och fågeltornet. Läs mer här.

Stadsträdgården

Den något undangömda parken ger dig en magisk upplevsle när du går igenom blomster, växter och fontänter. Ta med dig picknick och en duk - bord finns redan.

Museiparken och Sandgrundsparken

Nära intill centrum kan du plaska fötterna i vattnet och sola dig på bryggan. Ta en promenad längs gångar av växter och ta dig ända ut till spetsen av Sandgrundsudden och stå där Klarälven delar sig. Läs mer om Museiparken här. Läs mer om Sandgrundsparken här.

Göteborgsudden

På cykelavstånd från Karlstads centrum ligger Göteborgsudden, en av få obebyggda Väneruddar med klippstränder och utsikt mot Vänerskärgården. Läs mer här.

Bergviks udde

Bergviks udde är ett riktigt smultronställe strax väster om Karlstad. Här kan du koppla av omgiven av gammal hällmarkstallskog eller sitta på klipporna och njuta av utsikten över Vänern. Läs mer här.

Bryggan

På bryggan bakom Karlstad CCC kan du uppleva en lugn stund och vacker vy över älven och gamla stenbron. Om du vill promenera kan du enkelt strosa en runda kring älven genom att korsa broarna.

Café Slussvakten

Alldeles intill Pråmkanalen hittar du ett av stans mysigaste caféer under sommartid. Du stöter på det mitt under promenadstråket kring pråmkanalens alléer. Härifrån utgår även Karlstads båtbussar som du enkelt kan hoppa på för att hitta fler smultronställen.

Inre hamn

I inre hamn befinner du dig i en egen och något magisk del av stan. Här finns populära restauranger med bryggor sommartid och ekologisk butik och café.

Nej