Paddla kajak i Karlstad

Karlstad ligger precis vid Vänern och är även platsen där Klarälven mynnar ut, ett perfekt ställe att paddla kajak på.

För att få en annan vy av stan kan man bege sig ut på vattnet. Ett alternativ är då att paddla kajak som finns att hyra i Karlstad. Det går att paddla kajak både i Vänern samt att paddla inne i stans alla älvförgreningar. Nedan listas några företag som hyr ut kajaker.

Vänerkajak

Genom att hyra från Vänerkajak kan du välja att utgå från butiken i Karlstad eller från uthyrningen i Strandvik. Du kan också välja att starta i Strandvik och avsluta i Karlstad eller tvärt om för att få en lagom dagstur, knappt tre mil. Vänerkajak erbjuder flera olika modeller, för mer information se Vänerkajaks webbplats.

Karlstad paddelklubb

När man hyr kajak av Karlstad paddelklubb kan man välja mellan att hyra i timmar, dagar eller en vecka. Man kan enklelt boka på föreningens hemsida för avhämtning dagen därpå. För mer information se Karlstad paddelklubbs webbplats.

Backwater Outdoor

Hyr kajak mitt i Karlstad och paddla på Klarälven, med eller utan färdledare. Paddlar du på egen hand kostar det 250 kr för 2 timmar eller 400 kronor för 4 timmar. Varje tisdagskväll kl. 18 i juni-augusti genomförs 3-timmars gruppturer med ledare för 495 kr/person.

Carlstad Canal Cajak

Medströmspaddla kajak eller SUP på Klarälven genom centrala Karlstad. Du påbörjar paddlingen i stillsamma Pråmkanalen och kan därefter välja på flera möjliga paddlingsrutter.

Nej