Naturum Värmland

I Mariebergsskogen, Karlstads stadspark, delvis pålad ut över Vänern, ligger Naturum Värmland. Här kan liten som stor på ett lekfullt sätt lära sig allt om den värmländska naturen. Hur fungerar en myrstack? Vilka fiskar finns i Vänern? Hur farlig är en björn och hur luktar egentligen en bäver? Det och mycket mer kan du lära dig på Naturum Värmland.

Naturum i Mariebergsskogen

Naturum finns på flera platser i Sverige och är informationsanläggningar som uppfyller Naturvårdsverkets riktlinjer. Varje Naturum är unikt och fungerar som en introduktion till det naturområde som det ligger i. På Naturum Värmland får du veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som format området kring Karlstad.

Kafé och butik

Djur och natur kännetecknar även Naturums kafé och butik. Kaféet har hembakt och ekologiskt som kännetecken. Om det är vackert väder under ditt besök kan du njuta av ditt fika ute på bryggan. Butiken säljer bland annat cd-skivor med fågelsång, vackra böcker och vilda gosedjur.

Naturum Värmland är öppet tisdag till söndag kl. 11-17 och det är fri entré. Naturum Värmland är anpassat för personer med funktionshinder.

Kontaktinformation till Naturum Värmland

Telefon: 054-540 27 60
www.mariebergsskogen.se/naturum-varmland

Nej