Museiguide i Karlstad

Gör ett besök på något av Karlstads trevliga museum. Några av dem har speciella aktiviteter för barn, så ta med hela familjen.

Värmlands Museum

Värmlands Museum är ett av Sveriges mest välbesökta länsmuseer med cirka 200.000 besökare per år. Här gästar internationella succéutställningar med jämna mellanrum. I samband med utställningarna arrangeras angelägna föredrag, många gånger i samarbete med aktörer från näringsliv, föreningar eller det offentliga.

Brigadmuseum

Här kan du som besökare få ta del av ett stycke svensk historia när du följer utvecklingen inom det svenska infanteriet. Men äventyret går även genom det svenska folkhemmets utveckling till vardag och fest under denna fascinerande tidsepok. Museet skildrar också hur det svenska samhället har förändrats från krigsslutet fram till 1990-talets början. På museet finns gamla militärfordon, vapen och allt som hör soldatlivet till. Du kan provligga en av sängarna i logementet och insupa den design och musik. Besök tältlägret och lyssna till soldaternas dialog. Lev dig in i stämningen som under det kalla kriget präglades av rädsla och ledde till kraftig upprustning. Besökare i alla åldrar är välkomna och Brigadmuseum är en del av nätverket Sveriges Militärhistoriska Arv.

Sandgrund Lars Lerin

På den anrika dansrestaurangen Sandgrund visas nu konstnären Lars Lerins målningar. Lars Lerin räknas som en av Nordens främsta akvarellister och har ställt ut i såväl samlings- som separatutställningar på gallerier och museer i Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Färöarna, Island, Norge, Tyskland, USA. Här kan du kunna njuta av Lars Lerins tavlor i en öppen och ljus lokal. I konsthallen finns även en butik med försäljning av Lars Lerins böcker och vill du ta en en fikapaus kan du göra det i ett café som har en vacker utsikt över Klarälven.

Kontaktinformation till muséerna i Karlstad

Värmlands Museum
Sandgrundsudden
Karlstad
+46 (0)54 701 19 00
www.varmlandsmuseum.se

Brigadmuseum
Sandbäcksgatan 31
Karlstad
+46 (0)54 15 80 60
www.brigadmuseum.se

Sandgrund Lars Lerin
Västra Torggatan 28
Karlstad
+46 (0)54 10 07 80
www.sandgrund.org

Nej