Spännande laxfiske i Klarälven.

Både stillhet och äventyr

Längtar du ut i friska luften och till Värmlands trolska skogar? Söker du efter stillhet eller adrenalinkickar? I Karlstad väntar både lugn och fartfyllda äventyr.

Matvandring i Segerstads naturreservat

Upplev naturen och ta in skogens dofter, ljud och ljus på en guidad vandring i Segerstads naturreservat. Vandringen är 6–8 km lång under cirka fyra timmar i medelsvår terräng. I bokningen ingår flera matpauser längs med vandringen där du får smaka på några av Värmlands finaste delikatesser. Det finns även en kortare vandring om du vill vandra i lite lättare terräng. Läs mer om matvandringarna här. 

Höstfiske i Vänern och Nedre Klarälven

Kanske är du sugen på att samla kompisgänget och testa fiskelyckan i Karlstadsregionens fiskevatten en helg i höst? I Nedre Klarälvens fiskevårdsområde och Vänern kan du bland annat fiska lax, gös, abborre och gädda. Fiska på egen hand eller boka ett fiskepaket med trollingfiske efter lax- och öring eller abborrfiske där professionella fiskare ger dig de bästa tipsen för att få napp. Läs mer och boka trollingfiske här.

Kalla bad, mountainbike och löpning på Skutberget

På Skutbergets friluftsområde finns motionsspår som är bland de mest uppskattade i landet och vackra ytor för rekreation året om. På Skutberget hittar du camping och stugby, mountainbikebana, fyrstjärnig discgolfbana, naturstig, lekplats, utegym, motionsspår och vandringsled. En del av Skutberget är tillgänglighetsanpassat med stig och grillplats. Ett tips för den modige är att först träna sig varm och sedan avsluta med ett uppfriskande höstbad i Vänerns blåa vatten. Här går det att doppa sig från både sandstrand och klippor. Läs mer om Skutbergets friluftsområde.

På Skutberget finns även klätter- och äventyrsparken Högt & Lågt där du kan utmana dig själv i flera höghöjdsbanor med olika svårighetsgrader med både ziplines och hinder. Banorna smälter in i den omgivande växtligheten i vacker löv- och barrskog. Klätterparken består av flera olika höghöjdsbanor med ett brett urval av svårighetsgrader. Börja på din nivå och utmana dig i din egen takt. Här kan både barn och vuxna ha roligt tillsammans! Här kan du läsa mer och boka tid på Högt & Lågt i Karlstad.

Paintball i skogen

Vill du ha en färgsprakande upplevelse och mycket adrenalin? Karlstad Paintball har en skogsbana som ligger en liten bit utanför stan. Utmana dina vänner eller arbetskollegor och få en pulshöjande och spännande upplevelse på de mossiga skogsstigarna. Läs mer om hur du bokar paintball i skogen.

Hitta lugnet i naturen i Karlstadsregionen.
Photo credit: Visit Värmland.
Hitta lugnet i naturen i Karlstadsregionen.
Upplev fint laxfiske i Klarälvens vatten i Forshaga.
Photo credit: Visit Värmland.
Upplev fint laxfiske i Klarälvens vatten i Forshaga.
Klätter- och äventyrsparken Högt & Lågt på Skutberget.
Klätter- och äventyrsparken Högt & Lågt på Skutberget.
Nej