Vintergalan

Julkonserter och julshower 2019

Julen närmar sig och om du vill ha lite inspiration för att komma i julstämning ger vi dig här några tips. Här finns julkonserter och julshower för alla smaker.

22-23/11 Mammas Nya Kille - Firar jul på måfå på Scalateatern

När Mammas Nya Kille firar jul sker det planlöst och bland de ogenomtänkta julfirarna hittar vi Thunder som lär ut självförsvar i juletid, en julilsken Lars Stenberg, en slumpstyrd Mirjo, Kicki Tapper delar ut hårda klappar samt Katla som trippar fram på tårna.
Boka din biljett här.

28-30/11 Rydell & Quick - Christmas Rock Night på Nöjesfabriken

Sveriges mest bokade partyband Rydell & Quick bjuder på julshow - one hell of a Christmas Rock Night. Från de senaste hitlåtarna till 80-, 90- och 00-tal med saxofon, gitarr, dubbla trummisar, effekter, pyroteknik och spektakulär ljusshow tar Rydell & Quick över julfirandet på fabriken.
Boka din biljett här.

3/12 The Refreshments & Baskery – Rock N´ Roll X-Mas på Scalateatern

För sjuttonde året bjuder The Refreshments på landets rockigaste julkonsert. Bandet har under året släppt sitt nittonde studioalbum Real Rock n´Roll. 2019 är det dessutom 30-års jubileum för landets okrönta Rock n Roll kungar. Årets gästartist är den fantastiska gruppen Baskery som har kommit hem till Sverige speciellt för denna turné från USA där de verkat under flera års tid och bl.a. turnerat med Robbie Williams.
Boka din biljett här.

4/12 Jul med Tenori på Scalateatern

Jul med Tenori är en konsert där publiken får njuta av alla sina jul- och tenorfavoriter som Ave Maria, O Helga Natt, Joy to the World, Jul Jul och Nessun Dorma. Tenori framträder i klassisk opera-form. De är ackompanjerade av antingen orkester, stråkkvartett eller piano, samt i en mer poppig operastil där professionellt arrangerade musikbakgrunder används. De är operasångare på internationell nivå med erfarenhet från de stora opera- och konserthusen, West End i London, skivinspelningar samt stora framträdanden världen över.
Boka din biljett här

5-7/12 Julfezt med Lasse Stefanz på Nöjesfabriken

Nordens största dansband ställer till med oförglömligt julparty. Lasse Stefanz är svensk folkpark när den är som bäst när de levererar taktfast dans- och partymusik. Deras julfezt pryder folkparkskänslan i glitter och gran och ser till att ingen sitter still.
Boka din biljett här.

6/12 Christmas Night på Karlstad CCC

Christmas Night 2019 är här och är fylld med mysiga julklassiker, fantastiska röster och gnistrande stjärnor. Tommy Nilsson och Elisa Lindström fortsätter förra årets succé och tar den här gången med sig årets melodifestivalvinnare John Lundvik och stjärnskottet Wiktoria ut i Sverige för att sprida julstämning. Vacker sång och roliga anekdoter blandat med värme, kärlek och skratt – det blir den perfekta uppladdningen för jul helt enkelt.
Mer information om showen finns på: www.christmasnight.se
Boka din biljett här.

6-31/12 Stjärnorna i baren på Wermland Opera

Med Stjärnorna i baren får du uppleva julstämning, utsökt underhållning, mat och dryck i unik miljö. Mellan den 6 till 31 december presenterar vi en högklassig show på Wermland Operas Stora scen. På scenen återfinns hela Wermland Operas orkester, och tillsammans med dem glittrar våra stjärnor i baren med gestalter som Frank Sinatra och Zarah Leander. Givetvis öser vi också på med musik som ger en härlig gnistrande julkänsla! Kombinera gärna ditt besök med vår fantastiska Fasadshow mot operahusets södervägg som visas 6-15 december - en helt magisk stund som lyser upp Karlstad i vintermörkret.
Boka din biljett här.

6-31/12 Julvandring på Wermland Opera

Under december förvandlas Wermland Opera till ett Julhus. Upplev ett sagolikt äventyr för hela familjen. Operans port står på glänt… Här inne gömmer sig en skimrande, julig sagovärld! Våga dig in i häxans pepparkakshus, ta en titt i tomtarnas verkstad, stanna till i Askungens gyllene café och ta chansen att dansa på Operans Stora scen! Under denna 45 minuter långa vandring kommer du vara med om detta och mycket, mycket mer! Ta din vän i handen och följ med, så färdas vi genom operans skrymslen, vrår och salonger, och upptäcker många magiska världar tillsammans.
Boka din biljett här.

7/12 Vintergalan 2019 på Löfbergs Arena

Vintergalan är en show utöver det vanliga, med Sveriges artistelit! Årets artister är Jill Johnson, Molly Sandén, Robert Pettersson [Stiftelsen/Takida], Pernilla Wahlgren och Eric Gadd. Konferencier är Kenny Mattsson. Ett gnistrande paket med både middag, show, underhållning och fest. Högklassig julstämning och minnesvärda ögonblick utlovas! Läs mer på www.vintergalan.se
Boka din biljett här.

9/12 Anna-Lottas Jul i Tingvallakyrkan

Anna-Lottas Jul kommer till Tingvallakyrkan i Karlstad och samarbetar med med de lokala körledarna Gunnel Holmgren och Ethel Seppänen Niklasson samt körerna Hembrygden och Kören Kören.
 
Anna-Lotta Larsson är för många ett känt ansikte ifrån "Anna" i "Värmlänningarna”. Den rollen var också hennes genombrott för den stora TV-publiken 1980. Hon har fortsatt karriären med teater, film och i huvudsak musik som soloartist eller i samarbete med exempelvis Björn Skifs, Ronny Eriksson, Johan Stengård och Göran Fristorp.  Hon har släppt 14 soloalbum och de fyra senaste på eget skivbolag tillsammans med Andreas Landegren.

Andreas Landegren har arbetat professionellt som pianist, arrangör och kapellmästare sedan 2000. Han har spelat i ett otal TV-produktioner, bl.a. som kapellmästare i Lotta på Liseberg.

Boka din biljett här.

12-13/12 Pistvakt - The After Ski Show på Nöjesfabriken

Välkommen till ett julbord med kultförklarade pistvakt. För 22 år sedan iklädde sig Jacob Nordenson, Tomas Norström och Lennart Jähkel för första gången som bröderna Sven-E, Jan-E och Olle i pistvakt. Räkna med en helkväll där de både kommer framföra sina nya och gamla hits.
Boka din biljett här.

Mammas nya kille firar jul på måfå
Photo credit: Mammas nya kille firar jul på måfå
Mammas nya kille firar jul på måfå
Christmas Night 2019
Photo credit: Christmas Night 2019
Christmas Night 2019
Anna Lottas Jul
Photo credit: Anna Lottas Jul
Anna Lottas Jul
Julvandring på Wermland Opera
Photo credit: Julvandring på Wermland Opera
Julvandring på Wermland Opera
Pistvakt - The After Ski Show
Photo credit: Pistvakt - The After Ski Show
Pistvakt - The After Ski Show
Ja