Skogsbad i Karlstad

Upplev något för alla sinnen

För dig som vill njuta finns något för alla sinnen och smaker i Karlstad. Boka en mysig höstweekend och ge dig själv ett avbrott i vardagen med skön avkoppling.

Spa, bastubad och massage

Längtar du efter att koppla av i kropp och själ? På Sundstabadets relaxavdelning Njuta finner du en rogivande oas med hamamrum, ljusterapi i Solarummet, bastu, bubbelpooler och café med lättare mat och fräscha juicer. På Njuta kan du även boka efterlängtade massagebehandlingar. Eller så passar du på att boka en hotellvistelse i Karlstad som inkluderar bastu och relax. Hotellen i Karlstad ligger på bekvämt gång- och cykelavstånd till centrum. Här hittar du tips på hotell i Karlstad.

Här hittar du fler tips på dagspa- och relaxavdelningar i Karlstad.

Yoga, meditation och skogsbad

Vill du lära dig enkla metoder att hantera stressen i din vardag? Då kan du till exempel prova på yoga som stresshantering genom att delta på en workshop på Yogainstitutet i Karlstad. Du får prova olika yogatekniker som kan minska oro och stress genom fysiska övningar och meditationer. Passen erbjuds både på plats med avstånd mellan deltagarna och online. Läs mer om workshop i yoga som stresshantering här.

Är du nyfiken på meditation? Under en heldag den 24 oktober kan du prova olika meditationstekniker kopplade till Kundaliniyogan. Läs mer om heldag med meditation på Yogainstitutet i Karlstad.

Eller så väljer du att kombinera yoga och vandring på vackra Jäverön. Unna dig en heldag med vandring och yoga i Karlstads skärgård med Yogaskolan den 24 oktober. Under dagen får du vandra genom skogar, ängar och längs stränder. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning samt övningar för medveten närvaro och meditation. Merparten av dagen spenderas utomhus och vid sämre väder i Magasinet Jäverön – en rymlig byggnad med ett underbart yogaloft. Gruppen håller självklart avstånd mellan deltagare. Läs mer om vandring och yoga med Yogaskolan.

Har du hört talas om trenden Shinrin-yoku – ett så kallat skogsbad? Forskning visar att vistas i skogsmiljö har en läkande och hälsofrämjande effekt på oss och ökar vårt välmående. I Karlstad finns det möjlighet att boka skogsbad i I2-skogen. Upplev en långsam vandring på mjuka skogsstigar varvat med guidade övningar som kan öppna dina sinnen för att uppleva naturen på ett nytt vis. Läs mer om skogsbad i I2-skogen här.

Spansk tapas och italienska delikatesser

Vad bättre njutning finns än matupplevelser i mysig atmosfär, proffsigt tillagade rätter och goda smaker som förflyttar dig till Spanien och Italien? I Karlstad finns många restauranger att upptäcka, bland annat de som omnämns i White Guide 2020. Några av Karlstadsbornas egna favoriter är:

Nonna grassa – Vällagad italiensk mat i modern och mysig miljö. Den italienska kökschefen väljer italienska råvaror med omsorg.

Ll’Amiche – Italiensk restaurang med fokus på hantverk och personlig atmosfär. Inspirationen hämtas från Neapel, pizzans ursprungsort, där det finns ett passionerat intresse för fantastisk mat.

Barón – Restaurang, tapas och bar i en spektakulär och mysig inredning. Här serveras spännande rätter tillagade på exklusiva spanska råvaror med en svensk tolkning.

Naviero – En restaurang och bar i Inre hamn som kryssar fritt mellan världens olika smakupplevelser med sina uppskattade tapasrätter.

Njut av klassisk Afternoon tea

Alsters herrgård, Gustaf Frödings minnesgård, är en 1700-talsherrgård i vacker naturmiljö med utsikt över Vänern. På Alsters herrgård kan du njuta av klassisk Afternoon tea. Alsters herrgårdscafé och konditor dukar upp en buffé med hembakade scones, tårtor, bakverk och annat gott. Afternoon tea är ett härligt sätt att tillbringa en ledig eftermiddag, särskilt i trevligt sällskap.

Afternoon tea på Alsters herrgård serveras alla helger i oktober med sittningar klockan 12.00-14.00 och 14.30-16.30. Läs mer och boka Afternoon tea här.

Yoga och meditation på Yogainstitutet i Karlstad.
Photo credit: Yogainstitutet i Karlstad.
Yoga och meditation på Yogainstitutet i Karlstad.
Koppla av med skogsbad.
Photo credit: Skogsbad i Karlstad.
Koppla av med skogsbad.
Fånga de bästa matupplevelserna i Karlstad i höst.
Fånga de bästa matupplevelserna i Karlstad i höst.
Afternoon tea på Alsters herrgård.
Afternoon tea på Alsters herrgård.
Mys på relaxen på Sundstabadet.
Photo credit: Sundstabadet Njuta.
Mys på relaxen på Sundstabadet.
Nej