Mariebergsskogen.

Ta med familjen på lekfullt höstmys

För den lilla familjesemestern finns flera säkra aktiviteter som passar alla åldrar att välja bland i Karlstad. Nyfikna barn med spring i benen har mycket roligt att se fram emot här.

Mariebergsskogen – 78 hektar med upplevelser

I Karlstads stadspark Mariebergsskogen finns något att se och göra för alla åldrar. Parken är öppen med aktiviteter som du kan göra utomhus, på egen hand. Här upplever du Naturum Värmland, djurparken Lillskogen, lekträdgården, friluftsmuseet, mat och fika, den rofyllda skogen och de fina strandängarna intill vattnet. Parken rymmer 78 hektar av upplevelser och sköna miljöer. I Mariebergsskogen finns djurparken Lillskogen med många djur att titta på och kanske till och med få klappa. Kor, grisar, får, getter, kaniner och höns är några av de svenska lantraser du kan träffa här. Mariebergsskogen har fri entré och parken är öppen året om. Läs mer om Mariebergsskogen här.

Sundstabadets upplevelsebad Leka

I upplevelsebadet Leka på Sundstabadet finns rolig vattenlek oavsett ålder. Här hittar du två häftiga rutschbanor, stillsamma laguner, vattenfall, klättervägg och utomhuspool med strömmande vatten. Det finns även en del för mindre barn där poolerna har varmare vatten för de minsta och sagofigurer av Inger och Lasse Sandberg. Lek så mycket ni orkar och fyll på med ny energi i cafeterian. Läs mer om Sundstabadets upplevelsebad.

Studsa loss på JumpYard och Leos Lekland

När barnen har mycket energi och hela familjen vill få upp flåset finns flera fartfyllda aktiviteter att välja bland. Kom bara ihåg att aktiviteterna kan behöva bokas i förväg. På JumpYard finns trampoliner i olika storlek och svårighetsgrad. Här finns även en Sky Ride för den våghalsiga, klättring för den smidiga, Ninjabana för den modiga och fotboll för alla leksugna. Pusta ut i caféet som säljer både mat och fika. Trampolinparken är öppen för barn över 3 år. Läs mer om JumpYard.

På Leos Lekland finns lek, bus och äventyr för barnen. Lek i bollhavet, åk hisnande rutschkanor, klättra i Spider Tower, skjut med bollkanoner och mycket mer. Läs mer om Leos Lekland här.

Vem vinner i bowling?

Utmana familjen i bowling, i Karlstad finns flera bowlinghallar att välja bland. På O’Learys i centrum kan du spela Mad Games som passar barn och ungdomar. Vad sägs om Bowlin’ Hood, Monster factory eller Battle on the lanes? Eller så passar ni på att prova att spela shuffleboard, biljard och minigolf. Läs mer om bowling på O’Learys här.

Brigadmuseum

Ta del av spännande svensk historia på Brigadmuseum i Karlstad. Här kan du lära dig mer om utvecklingen inom det svenska infanteriet och det svenska folkhemmets vardag under denna fascinerande tidsepok. Museet skildrar också hur det svenska samhället har förändrats från krigsslutet fram till 1990-talets början. Brigadmuseum är ett upplevelsemuseum där du får klämma, klättra och känna. Här finns gamla militärfordon, vapen och allt som hör soldatlivet till. Du kan provligga en av sängarna i logementet och insupa tidens design och musik. Besök tältlägret och lyssna till soldaternas dialog. Avrunda besöket med caféets goda bullar. Besökare i alla åldrar är välkomna! Läs mer om Brigadmuseum.

Lek i Mariebergsskogen – Karlstads stadspark.
Photo credit: Mariebergsskogen.
Lek i Mariebergsskogen – Karlstads stadspark.
Sundstabadets upplevelsebad.
Sundstabadets upplevelsebad.
Hoppa och klättra på JumpYard.
Photo credit: JumpYard.
Hoppa och klättra på JumpYard.
Brigadmuseum är ett upplevelsemuseum för alla åldrar.
Photo credit: Brigadmuseum.
Brigadmuseum är ett upplevelsemuseum för alla åldrar.
Ja