Put and Take - Sandbäckstjärn

I Sandbäckstjärn sätter vi ut fångstfärdig öring och regnbåge för att kunna erbjuda en stadsnära fiske.
Sandbäckstjärn är ett regnbågsvatten som ligger i utkanten av centrala Karlstad i anslutning till ett friluftsområde. Tjärnen ingår i Nedre Klarälvens FVOF och sköts av Sportfiskarna region Värmland. Här görs regelbundna utsättningar av regnbåge för att erbjuda ett attraktivt sportfiske. Tjärnen är lättillgänglig på ena, västra, sidan där det finns gångstig.

Den östra sidan består av gungflyt och skog och här behövs stövlar eller vadare för att gå torrskodd. Vissa ställen är mer lättillgängliga och det finns några gamla träplattformar samt en brygga på denna sidan. Röjning görs årligen för att underlätta sportfisket. Handikappanpassad brygga finns i anslutning till parkering. Grillplats finns vid tjärnen.

Man bör inte bada eller vada då det ligger en del dumpat skrot i tjärnen.

Sandbäckstjärn brukar öppna i maj och dagkort gäller mellan 05.00 till 24.00. När det finns is vintertid kan man isfiska efter öring och regnbåge. Sandbäckstjärnens is kontrolleras inte av Sportfiskarna utan det är den fiskandes eget ansvar att kolla om isen håller. Ta alltid på isdubbar innan du går ut på isen, fiska inte ensam och använd ispik för att undersöka isen vid förflyttning. Fiskekort måste lösas enligt nedan.

Grupper och företag kan hyra tjärnen för fiskearrangemang. Vid dessa tillfällen är övrig kortförsäljning stängd.

Kortförsäljning finns på följande platser: fiskekort.se, Vidars Fiske och Kläder, 054-101930, Vildmarksliv, 054-543000 Scandic Klarälven. 054-7764500
Öppettider
INFO
Plats
Dagkort gäller mellan 05.00 till 24.00. Övrig tid är det förbjudet att fiska.
Arrangör
Nedre Klarälvens FVOF
Åttkantsgatan 3A
652 20 Karlstad
info@nedreklaralven.nu
Namn
Sandbäckstjärn
Adress
Sandbäckstjärn
Karlstad
Kommun: Karlstad
Tillbaka
Karlstad
Besök hemsida
Fiske

Priser

Pristyp: Dagkort
Pris: 120 kr
Pristyp: Medlem i Sportfiskarna
Pris: 100 kr