Mölnbacka kulturstig

Kulturstigen är 5 kilometer lång sträcka som passerar 15 platser av historiskt värde i idylliska Mölnbacka utanför Deje.
Välkommen att vandra i en vacker natur! Kulturstigen är en vandringsled på 5 kilometer och är markerad med gula märkbrickor. Den sträcker sig från Åna som ligger vid Dammens södra del, via Gamla Parken, Åsen, Örtenvi och Pensionatets badplats tillbaka till Åna. Den skapades av Mölnbacka AIS 2006 för att användas till bland annat gemensamma gåing- och joggingkvällar. Det unika med stigen är att den passerar ett antal historiska platser som har kulturellt värde. Därför har klubben satt upp 15 informationstavlor med bilder och text om hur platsen såg ut förr i tiden. Stigens omgivningar erbjuder lövdungar, granskog, ängsmark, sjöar och bäckar. Detta innebär att man kan njuta av rika och omväxlande naturupplevelser. Dock har omfattande skogsavverkningar skett under senare år, vilket har gjort att stigens omgivningar har förändrats.Terrängen är bitvis småkuperad men mestadels är den lättgången. Den lämpar sig inte för funktionshindrade då en del rötter finns på några ställen utefter stigen.

Samtlig information finns översatt till engelska.

Startplatsen:
När du kommer till centrala Mölnbacka strax nedanför Mölnbacka Herrgård är det en korsväg med väg till Deje, Östra Deje och Molkom, ta då vägen mot Östra Deje och åk cirka 100 meter så ligger startplatsen Åna rakt fram uppe på kullen vid Dammens södra kant.
INFO
Plats
Namn
Mölnbacka
Adress
Mölnbacka
669 92 Deje
Kommun: Forshaga
Beskrivning
Naturskönt område där du passerar många vackra byggnader i äldre stil. Här finns badplats, fiskemöjligheter, kulturstig med mera. Mölnbacka har även en bygdegård där det ofta ordnas evenemang och aktiviteter.
Tillbaka
Deje
Besök hemsida
Vandra