Hästridning på Jäverö gård

Hästupplevelserna på Jäverön är många och härliga!
Jäverö Gård erbjuder både ponnyridning för de små men även guidade ridturer eller möjligheten att rida på egenhand utan guide.

Ponnyridning: På Jäverö Gård erbjuds möjligheten för målsman att hyra en ponny - häst som man leder medan barnen får rida.

Guidade ridturer: I små grupper om högst 4 personer följs mjuka stigar och vägar runt om i den omgivande skogsterrängen. Under 15 år endast i målsmans sällskap.

Att rida på egen hand: På Jäverö Gård erbjuds något så unikt som att få rida på egen hand utan guide!
För att få detta förtroende förutsätts att man kan sin hästhantering samt behärskar alla gångarter i skog och mark. Du måste även ha fyllt 16 år eller vara i sällskap av målsman.

Alla aktiviteter förbokas.
Maila kontakt@javeron.se eller ring 070 265 82 14
INFO
Plats
Arrangör
Jäveröns gård
Jäverö Gård
656 71 Skattkärr
kontakt@javeron.se
054860220
http://javeron.se
Namn
Jäverö gård
Adress
JÄVERÖN
242
656 71 Skattkärr
Kommun: Karlstad
Beskrivning
Jäverö Gård ligger ca 10 km öster om Karlstad och 700 meter ut i Värnen. Till Jäverö Gård finns båtbuss och färja som transportmedel, gården är därmed belägen på en ö. Järverö Gård går under konceptet "Bo på lantgård" och har svenska lantras djur i hagar. Nere vid båtbryggan och färjeläget ligger Café Sundet med kök- och gårdsbutik som erbjuder såväl eget som ett regionalt utbud! Med cykel eller till fots finner du fina badvikar och klippor där du kan njuta av utsikten över inlandshavet. Ön är på ca 900 hektar och rymmer flera varierade naturtyper, jordbruksmark, beten och härliga klipp- och sandstränder. På ön finns det certifierade vandringsleder som är på totalt 20 km och utmed dem finns bänkar, grillplatser och vindskydd.
Vägbeskrivning
Sväng av E18 vid Skattkärrsmotet.Kör ca 300 meter in mot Skattkärr - Gul skylt med färjesymbol som pekar höger.Kör rakt fram över järnvägen och fortsätt fram till färjeläget vid Herrön.
Tillbaka
Skattkärr
Besök hemsida
Häst & vagn