Gastronomiska upplevelser i Karlstadsregionen

I Karlstadsregionen är det alltid nära till en fantastisk matupplevelse! Njut av vällagade luncher och middagar med vackra vyer där du kan välja på utsikt över Vänern, herrgårdsmiljö eller varför inte en måltid i lantlig miljö. Varmt välkommen önskar vi i Karlstad, Forshaga, Grums, Kil och Hammarö!

Karlstad

Strax norr om Karlstad, vid Klarälvens strand, ligger Almars Gård. Här hittar du den White guide-omnämnda restaurangen Almars Krog i en rofylld lantlig atmosfär. På kvällarna serveras en matupplevelse utöver det vanliga med säsongens råvaror och fantastiska smaker. På gården finns också några butiker och Skafferiet – en mysig liten saluhall med fokus på närproducerade produkter men här erbjuds även kreativa kurser och en skapande verkstad. 

Kil

Med hänförande utsikt över vackra Fryken några kilometer norr om Kil får du vällagad mat och en omtänksam service, Kils golfrestaurang bjuder på en upplevelse för alla sinnen. Här får du en smakfull avslutning på golfrundan eller en trevlig kväll med vännerna. Lunchen som serveras är något utöver det vanliga. Restaurangen har fått utmärkelsen Sveriges bästa golfrestaurang, en bedrift som de lyckats med 2015, 2019 och 2020!

Grums

Sliperiet i Borgvik är något alldeles speciellt. Med ambitionen att våga vara annorlunda har Niklas Pettersson skapat en gastronomisk upplevelse där råvara och smak står i centrum. Resultatet är en restaurang som värdesätter kvalité, kunskap, naturen och lokala råvaror. Ett öppet kök med full insyn där inget lämnas åt slumpen. Sliperiet Gastronomi målar med en palett av smaker och skapar vacker konst på tallriken som kittlar smaklökarna i harmoni med sommarens utställningar av Alison Jackson och Mark Frygell i Oscar Magnussons konsthall.

Hammarö

Vill du uppleva beachclubkänsla? Kom och häng i Lillängshamnen. Upplev brygghäng med kustkänsla i unik miljö på Hammarö Beach Club. Här hittar du sallader, wraps och pasta som du även kan köpa med via boattrough. I Lillängshamnen finns det cykel och gångstråk samt utökade parkeringsmöjligheter. Du kan lätt ta dig via Skoghalls centrum ner till Lillängshamnen där även central badplats och soldäck finns.

Forshaga

Kom till Dömle Herrgård i sommar och njut av en härlig lunch i solen! Här kan du, förutom god mat, hitta den perfekta platsen för möten, konferens, avkoppling, golf och andra aktiviteter. Eller helt enkelt ett lyxigt boende. Så stanna en natt eller två och upplev allt herrgården har att erbjuda. 

Konst och mat på Sliperiet
Konst och mat på Sliperiet
Hammarö Beach Club
Hammarö Beach Club
Sommarlunch hos Dömle Herrgård
Sommarlunch hos Dömle Herrgård
Ja