8
aug
16
aug

Kil hela veckan

Välkommen till Kil hela veckan, en färgsprakande vecka fylld med festligheter och aktiviteter. Några av höjdpunkterna är Kilsmârten, Rally Killingen, konstutställningar och föreningslivets parad.
Under en vecka i augusti varje år arrangeras Kil hela veckan. En vecka fylld med festligheter och aktiviteter som samlar många Kilsbor, hemvändare och besökare. I år anordnas Kil hela veckan för 48:e gången och som vanligt utlovas ett gediget program med spännande inslag för båda unga och gamla. Det är Kils kommun som står som arrangörer med hjälp av Centrumföreningen i Kil, Lions, Handeln i Kil, Studieförbundet Bilda, Vuxenskolan, ABF, kyrkorna, föreningar och företagare i Kil. Den aktivitet som främst förknippas med Kil hela veckan är den traditionsenliga paraden som synliggör Kils rika föreningsliv. I paraden deltar mellan 500-600 föreningsaktiva och längs Storgatan brukar flera tusen åskådare rada upp sig. Kil hela veckan bjuder också på marknad, konstutställningar, fordonsutställning, loppis samt en rad sportevenemang som exempelvis bouleturnering, discgolftävling, Kil hela veckan-loppet och fotbollscup för tjejer 8-11 år. Det är också ett bra tillfälle för ortens föreningar att visa upp sina verksamheter och välkomna besökare till olika prova på-aktiviteter.


Coronapandemin och rådande omständigheter kan komma att innebära förändringar i upplägget av årets Kil hela veckan. Än har vi dock förhoppningar om att evenemanget ska kunna genomföras, om än med restriktioner och under andra former än tidigare. Vi följer utvecklingen och myndigheternas rekommendationer gällande covid-19. Det betyder att vi kan bli tvungna att ställa in eller anpassa kommunens aktiviteter efter hur läget ser ut när vi närmar oss augusti.
INFO
Plats
Arrangör
Kils kommun
Box 88
665 23 KIL
0055419254
http://www.kil.se
Namn
Gröna Torget Kil
Adress
Kommun: Kil
Tillbaka
Besök hemsida Boka här
Sport & motion
Marknad
Musik

Tillfällen

Kil hela veckan - 2020-08-08 - 2020-08-16