1
jun
29
sep

Epa Sverige, utställning på Värmlands Museum

Allt börjar med mötet med en ung person. Stoltheten i ögonen går inte att ta miste på, det är uppenbart att EPA-traktorn representerar något speciellt i deras liv
I landsbygdsområden i Sverige nyttjar tonårspojkar och flickor i åldern 15-17 år ett kryphål i svensk lag, som gör det tillåtet att köra bil om den kan registreras som traktor. EPA-traktorerna ger ungdomarna en unik frihet, som gör det möjligt att leva ett friare liv mer oberoende av sina föräldrar. Bilarna symboliserar steget mellan barndomen och vuxenlivet där du provar allt för första gången – de är ett sätt att experimentera med vuxenlivet, utan att vara riktigt där än.

På många sätt blir EPA-traktorn en symbol för tonårslivet. Bilarna speglar ägarens personlighet och intressen – växlande färger, doft och ljud precis som tonårslivet självt. Dokumentationen fungerar både som ett sätt att porträttera tonåringarnas känslor och den fysiska manifestationen av EPA-livet som det ser ut idag, men det är också ett sätt att bevara en del av tonårskulturen idag för kommande generationer.

Benjamin Nørskov föddes 1992 i Småland. När han var 9 år flyttade han till Danmark, där han senare tog en kandidatexamen i fotojournalistik vid Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX. Genom en serie tätt sammansatta porträtt visar han i utställningen på Värmlands Museum en generation unga ägare av EPA traktorer.
INFO
Plats
Arrangör
Värmlands Museum
Sandgrundsudden
652 24 KARLSTAD
museet@varmlandsmuseum.se
Namn
Värmlands Museum
Adress
Sandgrundsudden
652 24 Karlstad
Kommun: Karlstad
Beskrivning
På Sandgrundsudden i Karlstad ligger Värmlands Museum.
  • Anpassad toalett
  • Hiss
  • Hörslinga
  • Permobil
  • Ramp
  • Rullstol
  • Synnedsättning
Tillbaka
Karlstad
Besök hemsida
Utställning

Tillfällen

2019-06-01 - 2019-09-29