1
jun
8
jan

Christian - Pontus Andersson, utställning på Värmlands Museum

Christian-Pontus Andersson (1977) är född och uppvuxen i Brattfors, Värmland. Han utexaminerades från Konstfack, inriktning Glas och Keramik år 2007, sedan dess verksam i Stockholm
Christian-Pontus arbetar storskalig såväl som småskaligt, med det materiella såväl som med det sinnliga. I utställningen på Värmlands Museum får vi ta del av hans känslovärld. Det är en utställning som lyfter rädslans olika ansikten och hur den manifesteras och tar sig i uttryck. I kontrast finns tryggheten och i utställningen får vi möta olika surrealistiska figurer i en sensuell synergi. Christian-Pontus Andersson utgår från historier och erfarenheter ur sitt eget förflutna. Olika möten som mellan barndom och den vuxna världen blir till form.

Föräldrarna finns med som trogna följeslagare på livets väg, men i utställningen visas även självporträtt, figurer och olika varelser. Flera av verken har en mytologisk karaktär, vilket för tankarna till sagor och myter. Att möta olika världar är ett sätt att förflytta sig mellan olika känslomässiga tillstånd. Det kan kännas skrämmande men också vilsamt och tryggt. Med humorn alltid närvarande har Christian-Pontus Anderssons skapat en utställning som är en källa för sinnlig inspiration.
INFO
Plats
Arrangör
Värmlands Museum
Sandgrundsudden
652 24 KARLSTAD
museet@varmlandsmuseum.se
Namn
Värmlands Museum
Adress
Sandgrundsudden
652 24 Karlstad
Kommun: Karlstad
Beskrivning
På Sandgrundsudden i Karlstad ligger Värmlands Museum.
Tillbaka
Karlstad
Besök hemsida
Utställning

Tillfällen

2019-06-01 - 2020-01-08