Caféer i Karlstad omnämnda i White Guide

Fika. Så självklart och alltid lika efterlängtat. I Karlstad dricker vi gärna och ofta kaffe. Ibland hinner det inte ens lämna rosteriet innan det hälls i muggen. Här följer några tips på caféer som också finns med i White guide.

Swenströmskas Stenugnsbageri

På Swenströmskas Stenugnsbageri serveras kaffet tillsammans med bröd tillverkat på plats i det för insyn fullt öppna bageriet. Här finns härligt mustiga morgonfrallor, stenugnsbakat surdegsbröd, danskt rågbröd, vetebröd, danska wienerbröd, härliga bakelser och mycket mer. Swenströmskas finns både på Östra Torggatan och med en filial inne på entréplan i Galleria Duvan.
Swenströmskas Stenugnsbageri

Carli Choklad 

Öppen ridå mellan cafédel och konditori är det också på Carli Choklad. Som namnet antyder är detta en pralinfabrik men här tillverkas också glass på recept från Italien. Besöker du skärgårdskommunen Hammarö hittar du Carli även här. Det är även här på Hammarö som Carlis god bröd bakas i det egna stenugnsbageriet. 
Carli Choklad


Löfbergs Rosteri & Kaffebar

Löfbergs, ”Kaffeskrapan” i Inre hamn, är ett blickfång i Karlstad med kaféet i bottenvåningen och det breda urvalet bönor och rostningar. Här är det lätt att hitta den godaste smaken. Vill du veta mer om denna ädla dryck, är det bara att hänga med på någon av de ofta förekommande kaffeprovningarna.
Löfbergs Rosteri & Kaffebar

Artisan Bread

På Kasernhöjden ligger det mysiga caféet Artisan Bread. Här bakas allt bröd från tidig morgon i det egna bageriet med noggranhet, omtanke och kärlek. Bullarna är magiska och urvalet av bröd gör det svårt att välja en favorit. Artisan är ett modernt hantverksbageri i mysig miljö där de röda tegelbyggnaderna skapar en trevlig atmosfär året om. 
Artisan Bread

Nej