Caféer i Karlstad omnämnda i White Guide

Fika. Så självklart och alltid lika efterlängtat. I Karlstad dricker vi gärna och ofta kaffe. Ibland hinner det inte ens lämna rosteriet innan det hälls i muggen. Här följer några tips på caféer som också finns med i White guide.

Swenströmskas Stenugnsbageri

På Swenströmskas Stenugnsbageri serveras kaffet tillsammans med bröd tillverkat på plats i det för insyn fullt öppna bageriet. Här finns härligt mustiga morgonfrallor, stenugnsbakat surdegsbröd, danskt rågbröd, vetebröd, danska wienerbröd, härliga bakelser och mycket mer.
Swenströmskas Stenugnsbageri

Carli choklad

Öppen ridå mellan cafédel och konditori är det också på Carli Choklad. Som namnet antyder är detta en pralinfabrik men här tillverkas också glass på recept från Italien. Besöker du skärgårdskommunen Hammarö hittar du Carli Choklad även här.
Carli Choklad


Kafé Rosteriet

Löfbergs, ”Kaffeskrapan” i Inre hamn, är ett blickfång i Karlstad med Kafé Rosteriet i bottenvåningen och det breda urvalet bönor och rostningar. Här är det lätt att hitta den godaste smaken. Vill du veta mer om denna ädla dryck, är det bara att hänga med på någon av de ofta förekommande kaffeprovningarna.
Kafé Rosteriet

Nej