Barnfamiljstips i Karlstadsregionen

I Karlstadsregionen är det alltid nära till en upplevelse! Här finns aktiviteter som passar både stora och små. Klappa djur, hälsa på trollmor Fiola eller bara spendera en hel dag vid någon av de många badplatserna i regionen. Varmt välkommen önskar vi i Karlstad, Forshaga, Grums, Kil och Hammarö!

Hammarö

Funderar du på vart du ska med familjen för en heldagsutflykt? På Mörudden finns allt du behöver en solig sommardag. Med stora gräsytor och sandstränder är Mörudden den perfekta platsen för hela familjen där du hittar grillplats, lekplats, kiosk, restaurang, camping, toaletter och en handikapramp ner till vattnet. 

Kil

Frykstahöjden är ett välbesökt och populärt friluftsområde cirka två kilometer utanför Kil. På "Höjda" anordnas bland annat tipspromenader, orientering och andra aktiviteter. Här finns motionsspår, vandringsleder, grillplatser, utegym, naturlekpark, discgolfbana, pumptrackbana, grusplan, föreningsstuga med omklädningsrum och cafeteria. På slalombackens topp finns en grillplats med vacker utsikt över Fryken. Till utsiktsplatsen kan du också ta dig via en funktionsanpassad stig.

Karlstad

Upplev djur och natur på nära håll i Mariebergsskogen – Karlstads stadspark. Här finns Naturum Värmland med en mysig butik, utställningar och café. I djurparken Lillskogen kan hälsa på djuren både i stallarna och ute i hagarna. Här finns många av de svenska lantraserna som du känner igen. Eller varför inte gå på upptäcktsfärd i lekträdgården, titta på friluftsmuseet, ta en tur med rundturståget Conrad Höök eller svalka dig med ett dopp i Mariebergsviken. Parken har fri entré, fri parkering och är öppet året om.

Forshaga

I Skivedsskogen, söder om Klarälven, strax ovanför Forshaga Hembygdsgård, finns en vandring för stora och små. Där får du bland annat möta Skogsvätten, Trollmor Fiola och bockarna Bruse. Här finns också en säsongsbänk att slå sig ned vid för att vila benen, lyssna på fåglarna eller upptäcka fler troll och figurer som gömmer sig i blåbärsriset. Året runt kan du gå trollstigen på 1 kilometer. Efter promenaden finns möjlighet att stanna kvar och äta din matsäck vid grillplatsen som har bänkar gjorda av trädstammar från skogen. 

Grums

I Grums kommun finns en hel uppsjö av olika badmöjligheter. Förutom den unika skärgården med hela 380 km strandlinje, där du som båtturist alltid kan hitta egna små stränder, kobbar och skär,finns även ett antal kommunala badplatser. Vid Trulsön finns dubbla sandstränder i Vänerns klara vatten – en av dem utrustad med badbrygga i vinkel och den andra med rullstolsramp. Ett stenkast bort hittar du grillplats, lekpark, utedass och starten på den otroligt vackra promenadslingan som löper längs Grumsfjordens strand.

 

Häng med familjen på Mörudden
Häng med familjen på Mörudden
Mariebergsskogen är alla barnfamiljers pärla
Mariebergsskogen är alla barnfamiljers pärla
Träffa trollen i Forshaga
Träffa trollen i Forshaga
Ja