Unna dig en mysig weekend i Karlstad med skridskoåkning på Stora torget, vintageshopping, mäktiga mat- och konstupplevelser, ölprovning, säkra julbord och adventsstämning med julmarknad. Vi listar några av de trygga upplevelser Karlstad bjuder på i vinter.

Observera att skärpta regionala råd gäller i Värmland 12 november–10 december för att minska smittspridningen av covid-19. Håll dig uppdaterad genom att följa krisinformation.se. Öppettider och program kan komma att ändras, se respektive verksamhets webbsida för aktuell information. Tack för att du visar omtanke!

Åk skridskor på Stora torget

Glöm Central Park i New York, i december kan du snöra på dig skridskorna och åka på den nya isbanan på Stora torget i Karlstad. Njut av belysningen och stämningen, öva på dina ispiruetter eller ta dina första försiktiga skridskosteg. Från luciahelgen i december är isbanan öppen för alla och du åker gratis.

Läs mer om isbanan på Stora torget.

Hitta vintagefynden i Haga

I den mysiga stadsdelen Haga finns second hand, retro och vintage för dig som vill göra riktiga fynd. Här hittar du många charmiga butiker med second hand, kläder, inredning, möbler, restauranger och caféer. Strosa runt i lugn och ro längs med Pråmkanalens vatten och ät något gott i en inspirerande miljö.

Läs mer om vintageshopping i Haga.

Matupplevelser du minns

Vill du njuta av maten i en stämningsfull miljö, bli rejält mätt eller uppleva en smakpalett i mästarklass? I Karlstad finns något för alla gourmander. Upptäck Karlstads nya och intressanta restauranger: Tryckeriet, Matbruket, Julins Backyard Barbecue, Blackstone Steakhouse och Royale Bistro & Casino.

Läs mer om nya restauranger i Karlstad.

Magisk vinter i Mariebergsskogen

Skärpta regionala råd gäller i Värmland 12 november–10 december för att minska smittspridningen av covid-19. Detta har medfört att Naturum Värmland och inomhusmiljöerna i Lillskogen är stängda för tillfället, men parken är öppen.

Njut av årstidernas magi tillsammans med familjen i Mariebergsskogen – Karlstads stadspark. Med stämningsfull belysning ligger parken som ett smycke vid Vänerviken, med frostiga strandängar intill den stolta gamla tallskogen. Klappa djuren, åk på skridskobanan, vandra i skogen, grilla över öppen eld – här finns upplevelser för både stora och små.

Läs mer om vinter i Mariebergsskogen i Karlstad.

Konstgallerier i Karlstad

Skärpta regionala råd gäller i Värmland 12 november–10 december för att minska smittspridningen av covid-19. Detta har medfört att Värmlands Museum och Sandgrund Lars Lerin för tillfället hålls stängda.

I kulturstaden Karlstad kan du uppleva en av Nordens främsta akvarellister på konsthallen Sandgrund Lars Lerin eller utforska Värmlands Museums aktuella utställningar. Missa inte att spana in Karlstads utmärkta konstgallerier.

Läs mer om konstgallerier i Karlstad.

Julmarknad på Rotnäs gård

Känn den genuina adventsstämningen på Rotnäs gård – en gårdsbutik med café i vacker lantlig miljö strax norr om Karlstad. Mys in julen på riktigt med Rotnäs gårds julmarknad som bjuder på lokalproducerad mat, delikatesser, konsthantverk och hembakt fika.

Läs mer om Julmarknad på Rotnäs gård.

Good Guys Brew i Inre hamn

I hjärtat av Good Guys Brew-bryggeriet i Inre hamn har du möjlighet att uppleva en riktigt häftig ölprovning. Vad sägs om Swheat, Bara Pilsner, Hayley, Go to Helles, Freaky teeth eller Pilot IPA? Gå på rundvandring i bryggeriet och avrunda med en av Karlstads bästa pizzor.

Läs mer om Good Guys Brew i Karlstad.

   

Nej