Upplev Karlstad i höst.
I Karlstad finns inte bara trevliga värmlänningar och skön atmosfär – här finns även upplevelser för dig som längtar efter ett avbrott i vardagen. När du bokar en höstweekend i Karlstad kan du uppleva stadens konst- och kulturutbud, fiske, golf eller vandring i vacker natur och njutning för alla sinnen. Här listar vi sju olika tips för höstens avkoppling.

Något för alla sinnen i Karlstad

Upplev något för alla sinnen

För dig som vill njuta finns något för alla sinnen och smaker i Karlstad. Njut av matupplevelser som förflyttar dig till det spanska eller italienska kökets tapasrätter och delikatesser. Njut av spa, bastubad och massage när du unnar dig sinnlig avslappning. Njut av att gå ned i varv med yoga och meditation eller prova på shinrin-yoku – ett så kallat skogsbad. I guidade skogsbad varvas långsam vandring på mjuka skogsstigar med guidade övningar som kan öppna sinnena för att uppleva naturen på ett nytt vis.

Läs mer om upplevelser för alla sinnen.

Sandgrund Lars Lerin

Upptäck kulturstaden Karlstad

Om du vill uppleva ett rikt konst- och kulturutbud finns mycket att välja bland – allt på ett tryggt och anpassat sätt. Här kan du upptäcka en av Nordens främsta akvarellister på konsthallen Sandgrund Lars Lerin, höra guldkorn från musikal- och operavärlden på Wermland Operas höstkonserter eller utforska Värmlands Museums samling med 1900-talskonst. Missa inte att göra en utflykt till Gamla kraftstationen i Deje och se utställningen med bland annat Efva Attling, Eva Dahlgren, Jocke Berg, Villfarelser och Glada Hudikteaterns fotoutställning Ikoner – en utställning om att få finnas.

Läs mer om kulturupplevelser i Karlstad. 

Laxfiske i Karlstadsregionen

Kom ut i naturen – stillhet och äventyr

Längtar du ut i friska luften och Värmlands trolska skogar? I Karlstad väntar både lugn och fartfyllda äventyr. Upplev naturens stillhet genom matvandring i Segerstads naturreservat eller uppfriskande kalla bad på Skutberget. Eller samla kompisgänget och testa fiskelyckan i Klarälven och Vänern där ni kan fiska lax, abborre eller gädda – kanske blir det du som drar upp den största höstgäddan?

Läs mer om naturupplevelser i Karlstadsregionen.

Mariebergsskogen i Karlstad

Ta med familjen på lekfullt höstmys 

För familjen som vill ha ett resmål som passar alla åldrar är Karlstad ett bra val med flera säkra aktiviteter att välja bland. Upptäck Mariebergsskogen – Karlstads stadspark med 78 hektar med olika utomhusaktiviteter. Under er vistelse i stan kan ni passa på att studsa er varma på JumpYard, utmana familjen i bowling eller hoppa i plurret på Sundstabadets upplevelsebad. Glöm inte att spana in Brigadmuseum – ett upplevelsemuseum där du får klämma, klättra och känna.

Läs mer om höstaktiviteter för familjen här.  

Golfdestinationen Karlstad

Boka golfpaket – sju unika banor i Karlstad

I Karlstadsregionen kan du testa sju unika golfbanor – tre banor i Karlstad samt banor i Forshaga, Hammarö, Kil och Grums. Dessutom finns ytterligare fler att upptäcka inom en tio mils radie i Värmland. När du åker till golfdestinationen Karlstad finns flera olika golfpaket att välja bland på de centrala hotellen i stan. Bo bekvämt, ät gott och ägna sköna dagar åt att utveckla ditt favoritintresse.

Läs mer om golfdestinationen Karlstad.

Vandra i Karlstad i höst

Vandra i höstens färgprakt

Snöra på dig vandringskängorna och packa fikatermosen efter en stadig hotellfrukost. I Karlstad finns många fina och lagom utmanande vandringsleder att upptäcka. Du får en känsla av vildmark samtidigt som du inte behöver åka så långt. Njut av höstens krispiga luft på vackra Brattforsheden där vandringslederna passerar flera naturreservat, bland annat Lungälvsravinerna och Kittelfältet. Följ det porlande vattnet från Horssjöälven på den fina Acksjöleden eller ta cykeln ut till lövskogarnas färgprakt kring lederna i Alsterdalen.

Läs mer om att höstvandra i Karlstad.

Upptäck Karlstad i höst

Sov gott på natten, upptäck Värmland på dagen

Boka en höstweekend på något av Karlstads hotell där du möts av högklassig service och komfort. Vila ut och ladda batterierna på hotellet och ägna dagarna åt att upptäcka Värmlands pärlor bland besöksmål. Här finns flera säkra utflyktsmål – till exempel Mårbacka minnesgård i Östra Ämtervik, Rackstadmuseet i Arvika och Gamla kraftstationen i Deje.

Läs mer om höstweekend i Karlstad.

Nej