#24timmarhosgrannen: 7 upplevelser i Västerås

Vad tänker du på när du hör Västerås? The Steam Hotel? Undervattenshotell? Bandy? Allt det och mycket mer finns att upptäcka i staden vid Mälaren. Här listar vi några av alla reseanledningar för sommarens äventyr. Välkommen till Västerås!


Hotell Utter Inn – Bo under vattenytan

Bilden av den röda stugan som flyter på Mälaren kanske känns bekant? Hotell Utter Inn är ett unikt undervattenshotell som lockar uppmärksamhet och besökare från hela världen. När du övernattar här har du hela Mälaren för dig själv. Ta ett dopp direkt från sovrumsdörren och njut av solnedgången under middagen på den lilla altanen. Natten spenderas tre meter under vattenytan! Foto: Pia Nordlander.
Läs mer om Utter Inn här.


Golf – Välj mellan 8 unika banor

Åtta golfbanor och ett stort utbud av boende och restauranger gör Västerås till en perfekt golfdestination. Här finns flera unika naturområden för golfspel. Vare sig du är nybörjare eller proffs hittar du alltid en bana för dig. Parkbana, skogsbana eller utmanande hål vid Mälarens kant, välj utmaning utifrån intresse och ambitionsnivå.
Foto: Lennart Hyse.
Läs mer om golfmöjligheter här. 


Båtluffa – Hop-On-Hop-Off

M/F Elba i Västerås är en klassiker som måste upplevas! Färjan är en hop-on-hop-off båt som åker till flera vackra platser runtom i Mälaren. Här gör du stopp på badöar som Östra holmen eller Lövuddens strand på fastlandet. Välj alla stopp eller bara ett, det är bara att låta känslan avgöra när badsuget faller in. Perfekt för en dagsutflykt i Västerås! Foto: Pia Nordlander.
Läs mer om båtluff här.


Mat och dryck med utsikt – Ät med fler sinnen

Vissa platser är mer magiska än andra. Och visst är det något speciellt att äta en god middag med fin utsikt? Västeråsutsikt, mälarutsikt, utsikt över folkmyller eller lummiga parker. Vilken utsikt väljer du? Foto: Andreas Sundgren.
Läs mer om mat och dryck här.


Den nya stadsdelen – ångkraftverket är ångande hett

Äntligen ångar det i det 100-åriga ångkraftverket! På Öster mälarstrand har en ny stadsdel tagit form senaste åren och det är här du hittar snackisen The Steam Hotel och actionbadet Kokpunkten. Båda ryms i det gamla ångkraftverket i anslutning till varandra. Som om inte det vore nog har du Mälarpromenaden precis utanför som tar dig längs den vackra strandpromenaden till flera badplatser och till Citys myllrande uteliv. Foto: Mostphotos.
Läs mer om ångkraftverket här.


Outlet Shopping – Skynda att fynda!

Sa någon fynda? Välkommen på outletshopping i Västerås! Här finns outletbutiker från flera kända varumärken. Besök butiker som Åhléns Outlet, Skultuna, Iittala, Newport med flera. Utmärkt outletshopping för dig som älskar sport, inredning, märkeskläder eller designartiklar.
Läs mer om shopping här.


Vandring i skog och natur – Natursköna områden

Det är ute att vara inne! Och runtom Västerås är naturen både vacker och lättillgänglig. Vandra vid Sveriges största gravhög, längs Mälarens strandkant eller i något av naturreservaten. Foto: Clifford Shirley.
Läs mer om naturområdena här.

Nej