Visit Västerås.

#24timmarhosgrannen – 7 höstupplevelser i Västerås

Planera höstens weekend i Västerås! Upplev sanslöst god mat och imponerande actionbad. Utforska stadens många sevärdheter, nöjen och restauranger. Välkommen till Västerås!

Smultronställen i Västerås

Smultronställen – Västeråsarnas egna tips!

Vilka kan Västerås bäst? Västeråsarna förstås! Vi har samlat deras favoritrestauranger, shoppingpärlor och undangömda smultronställen.

Här kan du läsa mer om smultronställen i Västerås.

Saluhallen Västerås

Saluhallen Slakteriet – Västmanländska råvaror i rustik atmosfär

I Saluhallen Slakteriet ligger restaurangerna på rad med mat för alla smaker. Njut av atmosfären och shoppa lokala råvaror i de små butikerna, en pärla i Västerås du inte får missa! 

Här kan du läsa mer om Saluhallen Slakteriet.

Smakupplevelser i Västerås

Nya upplevelser för smaklökarna

Västerås har många smakrika upplevelser som kan överraska. Sätt smaklökarna på prov med en kaffeprovning. Vill du ha det lilla extra? Då är  Frank Bistro  en häftig upplevelse, värd en resa! 

Läs mer om Västerås smakupplevelser här. 

Svindlande i Västerås.

Svindlande och spännande aktiviteter

Inne eller ute? Action eller klurigt? Västerås har aktiviteter för hela familjen och alla väderlekar. En svindlande nyhet för alla klättersugna är Klättercentret Västerås, med vad de blygsamt kallar sin bästa klätterhall hittills. Här finns utmanande banor för både nybörjaren och proffset. En spännande aktivitet är också höghöjdsbanorna hos Aktivt Uteliv på Björnö, vandra högt upp bland trädens toppar.

Läs mer om spännande aktiviteter i Västerås.

Caféer i Västerås

Caféer med det lilla extra

Våfflor, kardemummabullar och magiskt nybakat bröd – i Västerås finns alltid tid för en fika. Wåffelbaren lockar många med sina makalösa glass- och matvåfflor som både är goda och Instagramvänliga. Visst har Västerås mer än våfflor att erbjuda. Bageri April, Kopparlundens bageri och Systrarna på Gaggerska gården är bara några av Västeråsarnas favoritkaféer. Hur många hinner du testa på ditt nästa besök i Västerås?

Läs mer om caféer i Västerås.

Outlet shopping

Outlet Shopping – Skynda att fynda!

Sa någon fynda? Välkommen på outletshopping i Västerås! Här finns outletbutiker från flera kända varumärken. Besök butiker som Åhléns Outlet, Skultuna fabriksbutiker, Iittala outlet och Newport med flera. Utmärkt outletshopping för dig som älskar sport, inredning, märkeskläder eller designartiklar. 

Läs mer om outletshopping i Västerås.

Kokpunkten Actionbad

Känn badrenalinet på Kokpunkten Actionbad

Älskar du också att bada? Vänd blicken mot Västerås för här finns Sveriges första actionbad. På Kokpunkten Actionbad flödar badrenalinet från första stund. Snorkla med hajar i VR eller tävla sida vid sida i Double racer. I höst lanseras även en unik action nyhet: VR-ride. Kokpunkten är först i norra Europa med VR-ride som kombinerar traditionella häftiga vattenrutschbanor med ny VR-teknik för att skapa en helt ny modern upplevelse. Vi lovar du kommer att älska det! 

Läs mer om Kokpunkten Actionbad här. 

Nej