Upplev Norrköping.

#24timmarhosgrannen – 7 höstupplevelser i Norrköping

Halloween på Kolmårdens djurpark, kulturpärlor i centrala Norrköping med nyöppnade Ståhl Collection, vandring i Kolmårdsskogarna eller varför inte en spa-weekend? I Norrköping finns mycket att se och göra. Låt dig inspireras av våra sju tips på hur du kan få en riktigt mysig höst i Norrköping.

Halloween på Kolmården

Foto: Parks and Resorts

Halloween på Kolmården

Plocka fram din allra rysligaste halloweenkostym och var med på årets häftigaste firande! Mellan 17 oktober och 1 november fylls hela Kolmården med rysmysiga upplevelser, otäcka varelser och fler nyheter än någonsin. Kombinera ditt halloween-firande på Kolmården med någon av våra andra familjeaktiviteter i centrala Norrköping. På Event Center Knock ’em Down hittar du till exempel mängder av aktiviteter för hela familjen. 

Här kan du läsa mer om halloween på Kolmården. 

Industrilandskapet i Norrköping.

Utforska det vackra Industrilandskapet

I hjärtat av Norrköping finns det vackra Industrilandskapet, vars textilera sedan länge är förbi och de vackra industribyggnaderna har fått nytt spännande liv. Här finns bland annat museer, caféer, restauranger och universitet. Besök Arbetets Museum, inrymt i den klassiska byggnaden Strykjärnet eller Visualiseringscenter C, där du kan uppleva 3D-visningar i domteatern och spännande utställningar. I kvarteret Knäppingsborg hittar du mysiga gränder, unika butiker och spännande smakäventyr. 

Här kan du läsa mer om Industrilandskapet i Norrköping.

Norrköpings kulturpärlor.

Foto: Mats Bäcker

Upptäck Norrköpings kulturpärlor

Norrköping är en kulturstad med mycket känsla och historia. Här hittar du musik, teater och många andra guldkorn. Norrköpings Symfoniorkester, SON, är en av Skandinaviens främsta orkestrar och Östgötateatern har en bred repertoar med både nyskrivna spännande verk och härliga klassiker. Hallarna erbjuder härlig höstlovsteater för barn. (Föreställningar genomförs inom ramen för 50 personer) 

Läs mer om Norrköpings kulturpärlor här.

Ståhl Collection i Norrköping.

Foto: John Sandlund

Unik nyöppnad konstsamling – Ståhl Collection

Den 10 oktober öppnar efterlängtade Ståhl Collection. Det är en privat konstsamling med inriktning samtidskonst. Samlingen presenterar både svenska och internationella konstnärskap och visas upp mitt i Norrköpings stadskärna på en yta om cirka 1900 kvm i en lokal som tidigare var en gammal yllefabrik. 

Läs mer om Ståhl Collection här. 

Norrköpings konstmuseum.

Foto: Mats Arvidsson

Hemkomsten på Norrköpings konstmuseum

På Norrköpings konstmuseum finns bland annat en av landets främsta samlingar av svensk 1900-talskonst. Här finns även konst från andra perioder, samt en skulpturpark och en butik. Den hyllade utställningen Hemkomsten med verk av konstnären Cecilia Edefalk har förlängts och pågår under hösten också. 

Läs mer om Norrköpings konstmuseum här. 

Höstvandring i Kolmården.

Foto: Josefine Schön/Visit Östergötland

Njut av höstvandring i Kolmården

I de mytomspunna Kolmårdsskogarna finns en mängd vandringsmöjligheter, både lättare och mer krävande vandringar. I djupa John Bauer skogar, med fantastisk utsikt eller precis vid kanten av en sjö eller Bråviken passerar Östgötaleden eller andra alternativa rundslingor. Ågelsjön Runt, Marmorbruket, Getåravinen och Stora Älgsjön är några av de populära turerna. Kombinera din vandring med ett boende i närheten. 

Här kan du läsa mer om vandring i Norrköping. 

Spa i Norrköping.

Foto: Peter Alendahl/Parks and Resorts

Lyxa till det med spa

Norrköping erbjuder ett stort utbud av fina anläggningar med möjlighet till avkoppling och ompyssling för kropp och själ. Passa på att boka en weekend på något av våra unika hotell och anläggningar.

Här kan du läsa mer om spaupplevelser i Norrköping. 

Nej