Om oss

visitkarlstad.se är Karlstadsregionens officiella besökswebbplats. För besökare presenterar den det mesta som finns att upptäcka och att göra i vår destination. Den är också vägen in för dig som vill arrangera ett evenemang eller förlägga en konferens eller kongress i Karlstad.

Webbplatsen drivs av tre samverkansparter: Karlstads kommun och dess turismverksamhet, Visit Karlstad AB och Great Event of Karlstad.

Webbplatsen bygger också på ett samarbete mellan Karlstad och grannkommunerna Hammarö, Forshaga, Kil och Grums. Innehållet på webbplatsen är redaktionellt och består av ett oberoende, kvalitativt urval. Målgruppen är i första hand svenska och utländska besökare, arrangörer av konferenser, kongresser och olika typer av evenemang.

Webbplatsens huvudredaktör:
Jonas Persson, Karlstads kommun, Turismverksamheten
e-post: jonas.persson2@karlstad.se tel: 054-540 24 66

°Karlstad

Karlstadsregionens officiella besökswebbplats, visitkarlstad.se, är den främsta kommunikationskanalen för varumärket °Karlstad. Varumärket samlar marknadsföringen av Karlstadsområdet, till målgrupper som besökare, arrangörer, näringslivsaktörer och nyinflyttade.

Karlstad förknippas med solen tack vare 1700-tals servitrisen Sola i Karlstad. Solen ger värme och Karlstadsbornas soliga sinne får alla att känna sig välkomna. Varmt välkomna. Värmen, gästfriheten och serviceandan mäter vi i grader Karlstad - °Karlstad.

Logotypen får användas av alla aktörer som vill bidra till att stärka Karlstadsområdets attraktionskraft. Den är ett komplement till Karlstads kommuns logotyp – den glada solen – som är ritad av Lasse Sandberg. Den logotypen visar vad som är kommunens ansvar och verksamhet, som till exempel skola, vård och omsorg.

Ansvarig för varumärket

Linda Olsson, Karlstads kommun, kommunikationsenheten
e-post: linda.olsson@karlstad.se tel: 054-540 10 23