Arrangera ditt evenemang i Karlstad - vi hjälper dig

Great Event of Karlstad är en event- och evenemangsbyrå som erbjuder olika typer av arrangemang och tjänster. Vi arrangerar, förmedlar & förenar. Vi vill ge dig som arrangör och besökare en storartad upplevelse och vi verkar för att Karlstad ska vara en av Sveriges ledande evenemangsstäder med ett rikt och varierat utbud.

Great Events verksamhet handlar om att skapa beläggning för Karlstads större anläggningar och för hela besöksnäringen. Detta innebär att värva nya evenemang, stödja och utveckla återkommande evenemang samt samarbeta med arenainnehavare och arrangörer. Vi kan arbeta som samarbetspartner ihop med arrangörer eller ta hand om evenemang själva med projektledning och produktion.

Efter tio års erfarenhet från stora events i Löfbergs Lila Arena har vi en bred kunskapsbank, ett brett kontaktnät och en utvecklad arbetsmodell.
 Ägare är Färjestads BK och stora uppdragsgivare är Löfbergs Lila Arena, Karlstads CCC och Karlstads kommun. Kontakta oss gärna om du behöver råd och hjälp gällande ditt evenemang eller din evenemangsidé. I Karlstad finns även ett flertal eventarrangörer och spelplatser som inte Great Event of Karlstad representerar.

Varför arrangera i Karlstad?

Mitt i triangeln mellan Oslo, Göteborg och Stockholm finner ni Karlstad. Här finns ett rikt kultur-, musik-, och evenemangsutbud vilket gör staden till en perfekt plats för möten och arrangemang. Karlstad har genom åren varit platsen för många stora arrangemang såsom tv-inspelningar, konserter och idrottsarrangemang, vilket tillsammans med stora återkommande arrangemang som till exempel rally-VM och IF Götas friidrottsgala gett staden en bred erfarenhet av att ta emot och arrangera.

Varmt sinne och stark vilja
Vi är bra på att med vårt varma sinnelag ta emot människor, samarbeta, samt praktiskt arbeta med både stora och små arrangemang. Det finns en stark vilja att vara en riktigt bra evenemangsstad, både hos kommunal ledning, lokala myndigheter samt övriga aktörer, något som vi hoppas ska göra ett besök i Karlstad både trevligt och enkelt.

Brett urval anläggningar och spelplatser
Urvalet av anläggningar och spelplatser är stort här i Karlstad, utomhus eller inomhus, stort eller litet arrangemang – vi har en plats som passar för dig. Anläggningarna är moderna och bemannas med kompetent och engagerad personal. Läget mitt emellan Stockholm, Göteborg och Oslo - och tack vare bra kommunikationer med såväl buss, tåg och flyg - gör det lätt för både besökare och deltagare att ta sig hit.

Stor hotellkapacitet
Här finns en stor hotellkapacitet vilket är en fördel när man tar emot stora produktioner och dessutom många leverantörer för all den utrustning som en arrangör kan behöva. De olika spelplatserna ligger i eller i närheten av Karlstads centrum vilket gör det lätt att förflytta sig.

Satsningar på ett hållbart samhälle
Karlstad har en hög ambition i fråga om miljö och ett hållbart samhälle. Det görs stora satsningar på kollektivtrafik och biobränslen och vi blev Fairtrade City 2008. Det faktum att spelplatserna ligger i, eller i närheten av centrum med buss-, järnvägsstation och hotell gör att de lokala transporterna minimeras.

Arenor & platser

Karlstad har ett stort urval av arenor och spelplatser, både för det stora och lilla arrangemanget. I Karlstad är vi stolta över att kunna erbjuda arrangörer och publik ett brett urval av spelplatser, allt från den lilla föreställningen till den stora arenashowen. För dig som vill producera det stora evenemanget finns bland annat Löfbergs Arena och Mariebergsskogen, för de lite mindre produktionerna finns till exempel Karlstad CCC, Nöjesfabriken och Scalateatern. Oavsett vilken kapacitet arrangemanget kräver, 100 eller 20 000 besökare, så hjälper vi dig att hitta en spelplats som passar dig.

Kontaktuppgifter till oss på Great Event of Karlstad

Lennart Åhs
VD/Säljare
lennart@greateventofkarlstad.se
073-682 33 05

Lars Nyström
Projektledare/Säljare
lars@greateventofkarlstad.se
070-38 89 115

Eva Åhs
Projektledare/Säljare
eva@greateventofkarlstad.se
076-830 08 20